Tre tips til å takle forkjølelse + oppskrift på Mandelfruenes hostesaft

Forkjølelsens tid er over oss; det er kaldt, grått og fuktig. Virus stortrives mens du snufser og hoster, stemmen svikter, og du vil aller helst ligge under dyna med kleenex-boksen din innen rekkevidde. Vi ønsker derfor å dele med deg våre tre tips til å takle forkjølelse + gi deg en oppskrift på Mandelfruenes hostesaft.

Tre tips til å takle forkjølelse

Det sies at en forkjølelse tar 7 dager å bli kvitt med medisin, men uten medisin tar det en uke…., men det er mulig å lindre de verste symptomene slik at du ikke føler deg så veldig dårlig. Her får du tre tips til hvordan du kan føle deg nogenlunde bra selv om forkjølelsen herjer i kroppen:

  1. Hold deg varm på føttene: Ullsokker er forkjølelsens varme fiende og din beste venn! Selv sverger denne frua til sine pjona sokker i tykt ullgarn. Mønsteret på disse sokkene er vakre Vallari fra Stella Charming. Om du har lyst på et par du også, finner du dem her: http://stellacharming.no/charming/vallari-skikkelig-digge-pjonesokker/
  2. Drikk mye varm drikke. Ulike urteteer er veldig bra, men også bare kokt, varmt vann vil hjelpe. Den varme dampen og fuktigheten vil lindre og åpne opp i svelg og øreganger.
  3. Gjør noe hyggelig for deg selv! Tenn et lys og lag deg en koselig stund. Alt blir så mye lettere om man er snill og god mot seg selv. Det å tenke positivt er en kunst, men vi er heldigvis alle kunstnere!

 

Mandelfruenes hostesaft

I tillegg til rådene over, kan du bruke Mandelfruenes hostesaft for å lindre sår hals og dyp hoste. Hostesaften er ganske krydret og gjør virkelig jobben med å klarne topplokket og rense nesa, og den er så enkel å lage at man klarer det selv med feber i kroppen.

Ingredienser:

2 spiseskjeer eplecidereddik
2 spiseskjeer vann
2 spiseskjeer honning – her er det best å bruke flytende honning.
¼ – ½ teskje cajennepepper
¼ – ½ teskje malt ingefær

Slik gjør du:

Hell alle ingrediensene i et lite glass og sett på lokket. Rist godt slik at alt blander seg godt. Krydderne vil ikke løse seg opp, rist derfor glasset med hostesaft før bruk.

Dosering:

Voksne og barn over 12 år: 1 spiseskje 4-5 ganger pr døgn
Barn under 12 år: 1 teskje 4-5 ganger pr døgn.

Oppbevar hostesaften på kjøkkenbenken eller i kjøleskap, den holder seg ganske lenge om den får stå kaldt.

God bedring! ❤️

Klem fra Mandelfruene

Post Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

MILJØ

Vi har fokus på ren, miljøvennlig og bærekraftig produksjon

Angre- og returett

Det er selvsagt lov til å ombestemme seg så du har 14 dagers returrett fra du mottar varen.