Skye Candles

Skye Candles

Historien begynner på Isle of Skye i Scotland i 2006: James Robertson jobber med såper og har en stor interesse for naturprodukter. Han begynner i det små og eksperimenterer med soyavoks, eteriske oljer og ulike former. Han finner etter hvert dagens form på lysene og duftene og eventyret begynner.
I dag har Isle of Skye Candle Company fortsatt butikk og verksted på øya Skye og de har også butikker i Edinburgh, Inverness, St Andrews og Glasgow.

Selve voksen er laget av soya. Naturlig voks har mye lenger brenntid enn lys laget av parafinvoks. Mer kos for pengene!

Brennetid

Stort lys, har en brenntid på minimum 45 timer
Lite lys, har en brenntid på minimum 30 timer
Votives , har en brenntid på minimum 20 timer
Duftpinner avgir deilig duft i minimum 10 uker
Ved å brenne lys av naturlig voks får du et bedre inneklima da denne voksen brenner renere enn parafinvoks

Lyset ditt er miljøvennlig produsert. James og teamet hans er opptatt av bærekraftige løsninger og drift. Produksjonen av lysene er sertifisert miljøvennlig og de har et stort fokus på resirkulering og gjenbruk. I Scotland kan du returnere glasset til butikken sik at de kan bruke glassene til nye lys. For dette fine miljøtiltaket får du 10 % rabatt på kjøpet ditt. Vi jobber med å få til en tilsvarende løsning for oss her i Norge.

Og til slutt skal du få noen brennhete tips:

  • Trim veken ned til godt under en centimeter. Da slipper du at lyset soter når det er tent og du forlenger brenntiden.
  • Pass på at lyset ikke står nær et åpent vindu eller annen trekk. Dette kan forårsake skjev brenning av lyset og flammen vil sote.
  • Plasser lyset på rette overflater som tåler litt varme og se til at det ikke er noe som kan ta fyr, gardiner etc, i nærheten av lyset. Sett alltid brennende lys slik at barn ikke får tak i det.
  • Bruk av lyseslukker vil forlenge levetiden på lyset. Fjern brent veke etter hver brenning og ikke la brente fyrstikker ligge i lyset.
  • La lyset brenne så lenge at voksen smelter helt ut til kanten av glasset. Slik unngår du at lyset kun brenner nedover.

 

Post Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

MILJØ

Vi har fokus på ren, miljøvennlig og bærekraftig produksjon

Angre- og returett

Det er selvsagt lov til å ombestemme seg så du har 14 dagers returrett fra du mottar varen.