Pusterom i hverdagen –har DU pustet i dag?

Når stresset tar deg kommer skuldrene opp over ørene, hodet spinner og pusten blir rask og overfladisk. For å effektivt stoppe denne reaksjonen er det lurt å unne seg litt pusterom i hverdagen. Da kan du for eksempel ta et par reale magadrag, trekk pusten dypt og kjenn at du blir roligere. Fruene er veldig opptatt av å lage pusterom i hverdagen, det å ha tid, å stoppe opp litt og kjenne på hvordan du har det akkurat nå. I forrige uke oppfordret vi deg til å gjøre nettopp dette, ta to minutter og høre fuglesang, beundre blomstene og være litt tilstede i ditt liv.

Nå vil vi gjerne at du skal gjøre det én gang til. Blir du med og puster litt? Har du gitt deg selv tid til å stoppe opp for et øyeblikk, senke skuldrene og trekke pusten dypt ned i magen for å så slippe den sakte ut? Ikke? Da vil jeg gjerne at du gjør det nå. Sammen med meg. Bli med!

Pusterom i hverdagen – slik får du det til:

Sett deg avslappet og rett i ryggen, slipp armene ned langs siden og trekk pusten dypt inn gjennom nesen. Hold pusten i 3 sekunder før du slipper den ut gjennom munnen.

Kjenn hvordan pusten fyller deg og slipper ut. Gjenta et par ganger. Om du må gjespe litt er det helt ok, da åpner kroppen opp for mer oksygen og du blir klarere i toppen.

Deilig, ikke sant?

Mandelfruenes anbefaling

Når vi skal roe ned hjemme på Mandelgården tenner vi Sleep Sensation-lyset og puster godt. Det er fint for både voksne og barn, store og små.

Sleep Sensation er satt sammen av lavendel, tea tree-olje og grapefrukt. Dette blir en deilig terapeutisk duft som hjelper kroppen og sinnet til å roe ned etter de mange inntrykkene dagen har gitt oss.  Soyavoksen smelter ved lav temperatur. Dette betyr at denne oljen kan du smøre på håndledd og føtter for å forsterke den beroligende effekten. Lag det til et lite ritual, barn vil ofte sette stor pris på å gjøre smøringen til en fast rutine ved leggetid.

Sleep Sensation er også god som meditasjonslys. Tenn lyset når du skal meditere, gjøre yoga, lage ditt eget pusterom eller ha en stille stund – da får du litt ekstra hjelp til å oppnå klarhet, åpent sinn og en rolig og balansert kropp.

Tips: Duftpinnene er veldig fine å ha på barnerommet – da trenger du ikke å bekymre deg for levende lys og flammer.

Klem fra Mandelfruene

Post Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

MILJØ

Vi har fokus på ren, miljøvennlig og bærekraftig produksjon

Angre- og returett

Det er selvsagt lov til å ombestemme seg så du har 14 dagers returrett fra du mottar varen.