Unn deg selv en liten pustepause

 

Sommerferien nærmer seg og du titter i kalenderen og sukker stille for deg selv. Skoleavslutning, barnehageavslutning, sommerfest, bursdager (for alle de som har bursdag midt i ferien), deadlines på jobben og slektstreffet på Gol… Hvordan skal du rekke alt? I tillegg har mannen din mye å gjøre på jobb og selv om han bretter opp ermene, lufter familiehunden og leverer barna, så er det du som må hente og bringe på ettermiddagen. Så hva gjør du?.

Du kan jo unne deg en liiiiten timeout…? Unn deg selv en liten pustepause…

6 tips til en fem minutters pustepause:

  • Ta frem yndlingskoppen din og fyll opp med deilig te – f-eks kamille.
  • Unn deg en bit mørk sjokolade og ta deg to minutter i godstolen ute på balkongen eller i hagen.
  • Lukk øynene og pust godt inn.
  • Kjenn duften fra blomstene rundt deg og lytt til fuglene som synger og kvitrer. I hagen på Mandelgården er det Rhododendroene som står i full blomst akkurat nå. Se for deg glade barn, latter, sang og stolte foreldre
  • Pust dypt og kjenn på hvor heldig du er som bare er her, akkurat nå.
  • Når koppen er tom, fuglene har fløyet sin vei og kropp og sjel er fylt opp med rhododendron…

– da åpner du øynene og kjenner at du er litt mer klar for brette opp ermene og sette i gang.

 

Mindfulness

Fantastisk, du har akkurat gjennomført et øyeblikks meditasjon. En liten stille stund for deg selv med litt tid til ettertanke og overveielse. Det gjør underverker for kropp og sjel og du får en liten pause til å samle tankene dine. Det kan også gå innunder det populære begrepet “mindfulness” som på norsk ofte kalles “oppmerksomt nærvær og oppmerksomhetstrening.” (ref. Store Norske Leksikon).

Noen ganger føles det som om du løper i bena på deg selv, du løper om kapp med tiden. Hvor ofte har du ikke spurt deg selv om ikke døgnet kunne hatt enda noen timer slik at du fikk gjort alt det du ønsket før leggetid? Drømmen om en stoppeklokke for hånden så du bare kunne stoppet tiden et par minutter, enten for en liten pause eller for å rekke innom butikken før SFO stenger? Det har ihvertfall vi gjort, opptil flere ganger. Noen drømmer går aldri i oppfyllelse så istedet tar vi en liten pustepause, en timeout, en liten stund av oppmerksomt nærvær og fokus på oss selv. Vi samler tankene, bruker noen minutter og tenker på noe som for oss til å smile, så har vi ladet opp nok til å få gjort unna alle gjøremål på “null komma niks“!

 

En gave til deg

Valg av duftlys

Som takk for at du har tittet innom bloggen vår, vi vil gjerne gi deg en liten gave, en liten rabattkode som du kan bruke i nettbutikken vår. Pust gir deg 20 % rabatt på alle duftlys og duftpinner fra Isle of Skye Candle Company – uansett størrelse.

Titt gjerne innom bloggen igjen til torsdag, da tenkte vi å komme med noen tips om fine sommergaver, både små og store vil sette pris på.

Vi ønsker dere en riktig god og fin tirsdag.

Klem fra mandelfruene

 

Meld meg på Mandelfruenes nyhetsbrev,  du vil få månedlige nyheter, tips og ideer + overraskelser

Post Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

MILJØ

Vi har fokus på ren, miljøvennlig og bærekraftig produksjon

Angre- og returett

Det er selvsagt lov til å ombestemme seg så du har 14 dagers returrett fra du mottar varen.