Sitteunderlag som du strikker helt selv!

Et par dager seinere enn lovet, men bedre sent enn aldri… Her får du mandelfruenes oppskrift på “DIY –strikk sitteunderlag selv med varm og ubehandlet Sirriull!”

Beklager så mye for at dette innlegget kommer en hel dag for sent men tiden strakk rett og slett ikke til denne helgen. Med familiebursdager og avslutninger i skole og barnehage, ble tiden litt for knapp, og strikkeprosjektet ble ikke helt ferdig. Når sant skal sies så er det fortsatt ikke ferdig så et endelig bilde vil dere få etterhvert. Men uansett, så tenkte jeg at oppskriften kan deles for deg som savner et lite strikkeprosjekt og som kanskje har lyst til å sette i gang med en gang!

Så hva er dette superenkle strikkeprosjektet som selv en nybegynner kan få til? Jo, nemlig et sitteunderlag, strikket med deilig sirriull som toves så det blir mykt og godt å sitte på. Vi er ofte ute i skogen eller på tur. Enten en svipptur i nærmarka, en lengre dagstur med niste eller en tur til lekeplassen. Da er det kjekt med sitteunderlag i sekken så du slipper å bli våt og kald i stumpen.

Mandelfruenes sitteunderlag

  • Finn garn: Vi anbefaler selvfølgelig vårt fabelaktige Sirrigarn som er ubehandlet og naturlig,men du kan bruke alle typer ullgarn som ikke er superwash.
  • Du må regner med ca 200g tretråds Sirrigarn til denne oppskriften. Bruker du et garn som er tynnere er det bare å legge det opp dobbelt.
  • Legg løst opp 60 masker på pinne nr. 7 eller 8.
  • Strikk frem og tilbake helt til du har en lapp på 50 cm lang.
  • Fell løst av
  • Legg plagget i vaskemaskinen og vask lappen på kort program, 40-60 C.  Her må du prøve deg fram, noen maskiner tover hardere enn andre. Strekk og form lappen i våt tilstand. Om du vil ha et fastere sitteunderlag kan du tove det gang omgang til i maskinen.
  • Det er fint å sy kastesting rundt, men ikke nødvendig.

e

Sitteunderlaget er klart for sin første tur. Pakk sekken og kom deg ut, ikke klem kakao/kaffe, kvikklunsj og litt oppskåret frukt.  Som sagt, så vil dette innlegget bli oppdatert med ferdig bilde så snart det blir ferdig. Med både bursdager og avslutninger vel overstått bør det ikke ta så altfor mange dagene.  Se så mye som er strikket til nå:

Lykke til! Fortell oss gjerne hvordan det går, kanskje blir du ferdig først?

Klem fra Mandelfruene

Post Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

MILJØ

Vi har fokus på ren, miljøvennlig og bærekraftig produksjon

Angre- og returett

Det er selvsagt lov til å ombestemme seg så du har 14 dagers returrett fra du mottar varen.